Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Саниран водовод у Бранковићима

18/09/2017

Становници села Бранковићи, које припада мјесној заједници Борике, деценијама уназад имали су проблем са водоснабдијевањем. Због неодговарајућих цијеви које су често пуцале усљед притиска, становништво, чији су егзистенцијални извори пољопривреда и сточарство, трпјелo je губитке. Недавно завршени радови на водоводу који користи 80 домаћинстава наговјештавају крај њихових проблема.

На критичним тачкама водовода између базена на Зечици и базена на Рујнику одговарајућим цијевима замијењене су старе које су доводиле до губитака. Општина Рогатица финансирала је набавку цијеви дужине 600 метара, а Шумско газдинство “Сјемећ” обезбиједило је механизацију којом су радови извршени. Вриједност пројекта је око 5.000 КМ.

У знак захвалности мјештани су припремили свечани ручак за начелника општине и руководство ШГ “Сјемећ”. Предсједник МЗ Борике Дарко Недић је у њихово име изразио захвалност начелнику Јагодићу, директору и радницима “Сјемећа” и свима који су дали допринос у реализацији овог посла.

Начелник Јагодић је казао да је ово само наставак мисије Општинске управе у побољшању животних услова свих Рогатичана, а да ће се у предстојећем периоду тежити ка свеобухватнијем рјешавању проблема водоснабдијевања на боричком простору.

 

chevron-right chevron-left

 

Last modified: 18/09/2017

Comments are closed.