Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Vrhunski rezultati motocikliste Vuka Ćajića

22/11/2023

Rogatica je oduvijek bila poznata po talentovanim sportistima. Pored grupnih, naš grad je prepoznatljiv i po individualnim sportovima. Jedan od takvih sportova su svakako auto-moto trke. Starije generacije se sjećaju kružnih moto trka koje su se 60-tih i 70-ih godina vozile ulicama i ostavljale bez daha tadašnju mnogobrojnu publiku. Zbog bezbjednosti, početkom 80-ih godina, izgrađena je motokros staza „Ptičijak“ koja se trenutno nalazi u sklopu SRC „9. januar“.

Trke na ovoj stazi su se održavale jednom godišnje i to prilikom obilježavanja Dana opštine. Nakon završene trke staza je bila prepuštena svim vremenskim izazovima i neprilikama, a građani su sa nestrpljenjem čekali sljedeću godinu i sljedeću trku kako bi gromoglasni motocikli ponovo odjekivali dolinom Rakitnice.

Od odbrambeno-otadžbinskog rata do danas, Rogatica nije imala svog domaćeg vozača koji se takmiči u nekoj od profesionalnih motokros klasa. Danas imamo mladog i perspektivnog vozača, koji ne samo da je dobar, već je i najbolji vozač u Srbiji. Za njegovo ime se čulo čak i na evropskim motokors takmičenjima. Učesnik je velikog broj trka na međunarodnom nivou, a učestvovao je čak i na Svjetskom motokros šampionatu. Već treću godinu uzastopno vozi za zvaničnu motokros reprezentaciju Srbije. Zove se Vuk Ćajić i ima tek 13 godina, a u svojoj kolekciji posjeduje preko 60 pehara i medalja osvojenih na raznim trkama, od Italije pa sve do Turske.

Pored motokrosa Vuk se bavi i karateom, gdje takođe postiže veoma dobre rezultate i nosilac je smeđeg pojasa. Učenik je sedmog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ i odličan je učenik.

Opštinska administracija će svakako u budućem periodu posvetiti dodatnu pažnju promociji motokrosa u Rogatici i biti podrška svim sportistima, a posebno našim mladim šampionima koji su najveći ambasadori opštine i koji ime svog grada, Republike Srpske i Srbije sa ponosom ističu gdje god se pojave.

Last modified: 29/11/2023

Comments are closed.