Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Одржана “ROGA – DOWNHILL RACE 2022”

14/08/2022

Клуб Goat`s Milk Crew из Рогатице окупља љубитеље брдског бициклизма. Тренутно броји 15 чланова чије је учешће већ било запажено на такмичењима у региону. Захваљујући њиховој идеји и пожртвованости, те уз подршку Туристичке организације и Општине Рогатица, данас је одржана трка ROGA – DOWNHILL RACE 2022.

– Данашња трка организована је на стази у насељу Билино поље, а њена дужина је 2.5 километара. Имамо такмичаре у три категорије: хоби, јуниор и елита. Ту су такмичари из Србије, Федерације БиХ и Републике Српске, док су такмичари из Словеније били спријечени да учествују – рекао је Предраг Ујић, директор Туристичке организације.

Огњен Лимић из Goat’s Milk Crew-a освојио је прво мјесто у јуниор категорији. Истовремено је обавио и велики дио посла на припреми стазе.

– Овим спортом се бавим годину и по. Потрудио сам се да заживи у нашем граду и жеља ми је да то подигнем на неки виши ниво. Иако је екстреман, ово је веома здрав спорт. Прва трка ми је била на Бјелашници, друга на Торнику, а у мају смо и у Рогатици имали једну трку којом смо на неки начин обиљежили почетак нашег рада. Данашња трка је на још озбиљнијем нивоу – рекао је Лимић.

По категоријама остварени су сљедећи резултати:

Хоби
1. Страхиња Лимић (Рогатица, РС)
2. Лазар Бабић (Рогатица, РС)
3. Даниел Шишић (Сарајево, ФБиХ)

Јуниор
1. Огњен Лимић (Рогатица, РС)
2. Ђорђе Обрадовић (Златибор, Србија)
3. Петар Коларевић (Златибор, Србија)

Елита
1. Тарик Шута (Сарајево, ФБиХ)
2. Мирнес Ковачевић (Сарајево, ФБиХ)
3. Вељко Гавриловић (Пожега, Србија)

Најбржи такмичари добили су вриједне новчане награде, медаље и пехаре.

Last modified: 14/08/2022

Comments are closed.