Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Održana “ROGA – DOWNHILL RACE 2022”

14/08/2022

Klub Goat`s Milk Crew iz Rogatice okuplja ljubitelje brdskog biciklizma. Trenutno broji 15 članova čije je učešće već bilo zapaženo na takmičenjima u regionu. Zahvaljujući njihovoj ideji i požrtvovanosti, te uz podršku Turističke organizacije i Opštine Rogatica, danas je održana trka ROGA – DOWNHILL RACE 2022.

– Današnja trka organizovana je na stazi u naselju Bilino polje, a njena dužina je 2.5 kilometara. Imamo takmičare u tri kategorije: hobi, junior i elita. Tu su takmičari iz Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske, dok su takmičari iz Slovenije bili spriječeni da učestvuju – rekao je Predrag Ujić, direktor Turističke organizacije.

Ognjen Limić iz Goat’s Milk Crew-a osvojio je prvo mjesto u junior kategoriji. Istovremeno je obavio i veliki dio posla na pripremi staze.

– Ovim sportom se bavim godinu i po. Potrudio sam se da zaživi u našem gradu i želja mi je da to podignem na neki viši nivo. Iako je ekstreman, ovo je veoma zdrav sport. Prva trka mi je bila na Bjelašnici, druga na Torniku, a u maju smo i u Rogatici imali jednu trku kojom smo na neki način obilježili početak našeg rada. Današnja trka je na još ozbiljnijem nivou – rekao je Limić.

Po kategorijama ostvareni su sljedeći rezultati:

Hobi
1. Strahinja Limić (Rogatica, RS)
2. Lazar Babić (Rogatica, RS)
3. Daniel Šišić (Sarajevo, FBiH)

Junior
1. Ognjen Limić (Rogatica, RS)
2. Đorđe Obradović (Zlatibor, Srbija)
3. Petar Kolarević (Zlatibor, Srbija)

Elita
1. Tarik Šuta (Sarajevo, FBiH)
2. Mirnes Kovačević (Sarajevo, FBiH)
3. Veljko Gavrilović (Požega, Srbija)

Najbrži takmičari dobili su vrijedne novčane nagrade, medalje i pehare.

Last modified: 14/08/2022

Comments are closed.