Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

U toku Vikimedijino takmičenje „Upoznaj Srpsku”

27/11/2019

Vikimedijina zajednica Republike Srpske u periodu od 20. novembra do 20. decembra organizuje takmičenje u pisanju članaka na Vikipediji na srpskom jeziku koje nosi naziv „Upoznaj Srpsku”.

Takmičenje je tematski određeno i usmjereno ka stvaranju sadržaja vezanih za Republiku Srpsku na Vikipediji, jednom od najvećih i najposjećenijih sajtova današnjice. Osnovni cilj ovog projekta je povećanje broja kvalitetnih članaka na Vikipediji o Republici Srpskoj.

Takmičenje je otvoreno za svakog registrovanog korisnika. Da bi nastali članci uzeli učešće u takmičenju, potrebno je da budu napisani u skladu sa Vikipedijinim pravilima i smjernicama, enciklopedijskim stilom i pravilima samog takmičenja. Sadržaj stvoren tokom takmičenja će se naći pred stručnim žirijem koji će ocijeniti članke. Tri takmičara sa najviše bodova biće nagrađeni vrijednim nagradama, i to:

  1. mjesto — laptop;
  2. mjesto — tablet;
  3. mjesto — pametni telefon.

U okviru projektnih aktivnosti biće održan jedan uređivački maraton i jedna foto-tura.

Ovogodišnji projekat Upoznaj Srpsku podržan je od strane sljedećih lokalnih institucija i organizacija:

  • JU OŠ „Vuk Karadžić” Višegrad
  • Gradska galerija Višegrad — Foto-klub Višegrad
  • Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta” – OO Višegrad
  • Savjet mladih Rogatica
  • Portal “Srbi u BiH”
  • Udruženje građana “Kultura kulturi”, Banja Luka.

Uporedo sa realizacijom projektnih aktivnosti u Republici Srpskoj, međunarodni partneri – Vikimedija Rusije, Donska grupa Vikimedijanaca iz Rusije, Vikimedija Levant, Vikimedijina korisnička grupa Grčka i GLAM Makedonija (Vikimedijina korisnička grupa) će u svojim zemljama organizovati aktivnosti posvećene Republici Srpskoj. Na taj način će se sadržaji vezani za Republiku Srpsku naći na ruskoj, grčkoj i makedonskoj Vikipediji.

Projekat se realizuje u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Zadužbine Vikimedija (Wikimedia Foundation).

Last modified: 27/11/2019

Comments are closed.