Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Počela realizacija “Vikimedijinog” projekta posvećenog ženama

24/05/2019

U organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske danas je počela realizacija projekta “Viki žene u Republici Srpskoj 2019”. U okviru ovog projekta biće održane četiri uređivačke radionice, uređivački maraton i foto-tura, a sve će biti realizovano do nedjelje na teritoriji Trebinja i Rogatice.

“Projekat je dio globalnog Vikimedijinog pokreta “Viki voli žene” (Wiki Loves Women) u okviru kojeg se sprovode različite aktivnosti vezane za prevazilaženje rodnog jaza širom svijeta. Učesnice će se tokom četiri uređivačke radionice upoznati sa Vikimedijinim projektima, proći besplatnu obuku za rad u Viki okruženju i po završetku obuke učestvovati u uređivačkom maratonu u okviru kojeg će se takmičiti za vrijedne nagrade. Takođe, planirana je i jedna foto-tura u Rogatici, tokom koje će pored prirodnih i kulturno-istorijskih dobara biti fotografisane i posredstvom Vikimedijinih projekata svijetu predstavljene tradicionalne narodne nošnje ovog područja”, izjavila je Bojana Podgorica iz Vikimedijine zajednice Republike Srpske.

Nastavak ovog projekta u Republici Srpskoj će ženama, ženskim organizacijama i udruženjima iz Republike Srpske otvoriti brojne mogućnosti za povezivanje i uspostavljanje saradnje sa sličnim udruženjima i organizacijama iz drugih zemalja, pod okriljem globalnog Vikimedijinog programa “Viki voli žene”.

Projekat su podržali Opština Rogatica, Šumsko gazdinstvo “Sjemeć” i Srednjoškolski centar “27. januar”.

Last modified: 24/05/2019

Comments are closed.