Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Потписани уговори о стипендирању – стипендије Општине Рогатица за 130 студената

03/03/2017

Данас су потписани уговори о стипендирању са студентима које ће стипендирати Општина Рогатица. На свечаности поводом потписивања уговора, присутнима се обратио начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

Јагодић је казао да су првобитно планирана буџетска средства за ове намјене износила 90.000 КМ, али да су ребалансом повећана на 117.000 КМ. Од тог износа биће стипендирано 130 студената, који ће наредних десет мјесеци добијати мјесечне стипендије од 90 КМ. Буџетскo издвајањe за стипендирање je већe него претходних година.

У свом обраћању, начелник је рекао студентима да је ово мали допринос Општинске управе њиховом личном и професионалном усавршавању и додао да је њихов задатак да буду вриједни студенти, а да ће Општинска управа радити на стварању што бољих услова за њихов повратак у Рогатицу и примјену стеченог знања.

Јелена Тадић, студенткиња прве године на Правном факултету у Палама, каже да ће стипендија Општине Рогатица значити њој и њеној породици и бити мотив за даље напредовање, а оптимистична је у томе да ће послије дипломирања моћи да оствари каријеру у својој општини.

Last modified: 03/03/2017

Comments are closed.