Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Почела испорука регресираног горива

11/04/2017

Према информацијама Одјељења за привреду Општине Рогатица започета је испорука регресираног дизел-горива за све регистроване пољопривредне произвођаче са подручја општине. Услове за испоруку испуњава 212 пољопривредника.

Из Одјељења за привреду посебно наглашавају да услове за испоруку нема 337 пољопривредника због тога што нису благовремено ажурирали податке о регистрованим пољопривредним газдинствима. Овим путем апелују на њих да у што краћем временском року, а најдаље до 15. маја, ажурирају своје податке у Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ), како би били уврштени у 2. обрачун.

Захтјев за остваривање права на регресирано дизел-гориво за прољећне и јесење радове могуће је преузети у канцеларији број 32 у згради Општине.

Подсјећања ради, већ пету годину Влада Републике Српске омогућава пољопривредницима да дизел набаве по цијени која је за 60 пфенинга по литру нижа од малопродајне, за шта је ове године издвојено 5.5 милиона КМ. Пољопривредници Српске једини у БиХ остварују право на регресирано дизел-гориво.

 

Last modified: 11/04/2017

Comments are closed.