Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Одржана Википедијина уређивачка радионица

10/09/2017

Данас је у Рогатици одржана Википедијина уређивачка радионица кoja је тематски била усмјерена ка креирању садржаја о природним и непокретним културно-историјским добрима Републике Српске. Радионица је реализована у склопу пројекта “Трагом душе 2017”, чији организатор је Викимедијина заједница Републике Српске.

Водитељи радионице били су Бојана Подгорица и Љубиша Маленица, чланови Викимедијине заједнице. У радионици је учествовало петнаест младих из Рогатице, који су креирали чланке о знаменитостима наше општине и Републике. Уз помоћ Викимедијиних партнера из Македоније, Украјине и Марока чланци ће бити преведени и на језике ових земаља.

Према ријечима Бојане Подгорице, циљ оваквих радионица је анимација што већег броја људи да учествују у креирању глобалне базе знања, а истовремено то је одличан начин промоције културних и историјских добара.

Поред данашње радионице, јуче је била организована и фото-тура на којој су прикупљене фотографије стећака на Стјеницама и пећина Говјештица и Бањ стијена.

Осим Викимедијине заједнице, данашњу радионицу су помогли: Општина Рогатица, ШГ “Сјемећ” Рогатица, Туристичка организација, Средњошколски центар “27. јануар” и интернет сајт “Срби у БиХ – кроз епохе и судбине”.

Last modified: 10/09/2017

Comments are closed.