Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Načelnik Jagodić darovao udžbenike predškolcima

07/04/2017

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić svojim programom rada planirao je stvaranje uslova za omogućavanje besplatnih udžbenika djeci do petog razreda. Da se taj plan postepeno ispunjava, svjedoči načelnikova današnja posjeta Javnoj predškolskoj ustanovi Dječiji vrtić “Bambi”, prilikom koje je predškolcima uručio udžbenik “Veseli vrtić”, namijenjen uzrastu od 5 do 7 godina.

Prema načelnikovim riječima, uručeno je 60 udžbenika, u koje su uključeni i prateći priručnici za vaspitače. Načelnik smatra da su djeca naše najveće bogatstvo i da svako ulaganje u njihov razvoj i usavršavanje predstavlja najplemenitiju investiciju za budućnost naše opštine i našeg naroda. Sa direktoricom vrtića razgovarao je i o potrebnim ulaganjima u vrtić i mogućnostima realizacije.

Mališani su načelniku zahvalili recitacijama, a zatim su radoznalo istraživali tajne novog udžbenika. Zanimljivo je i to da rogatički predškolci prvi u Republici Srpskoj imaju privilegiju da znanje stiču uz pomoć ovog udžbenika.

I direktorica Dječijeg vrtića Nataša Duvnjak izrazila je zahvalnost načelniku Jagodiću, naglasivši kako se radi o udžbeniku koji je u svojoj kategoriji dobio Nagradu za najbolji evropski udžbenik i koji će značajno pomoći djeci da se pripreme za početno čitanje i pisanje, upoznaju svijet oko sebe i razviju svoje matematičke i grafomotoričke sposobnosti.

Last modified: 07/04/2017

Comments are closed.