Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Начелник Јагодић даровао уџбенике предшколцима

07/04/2017

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић својим програмом рада планирао је стварање услова за омогућавање бесплатних уџбеника дјеци до петог разреда. Да се тај план постепено испуњава, свједочи начелникова данашња посјета Јавној предшколској установи Дјечији вртић “Бамби”, приликом које је предшколцима уручио уџбеник “Весели вртић”, намијењен узрасту од 5 до 7 година.

Према начелниковим ријечима, уручено је 60 уџбеника, у које су укључени и пратећи приручници за васпитаче. Начелник сматра да су дјеца наше највеће богатство и да свако улагање у њихов развој и усавршавање представља најплеменитију инвестицију за будућност наше општине и нашег народа. Са директорицом вртића разговарао је и о потребним улагањима у вртић и могућностима реализације.

Малишани су начелнику захвалили рецитацијама, а затим су радознало истраживали тајне новог уџбеника. Занимљиво је и то да рогатички предшколци први у Републици Српској имају привилегију да знање стичу уз помоћ овог уџбеника.

И директорица Дјечијег вртића Наташа Дувњак изразила је захвалност начелнику Јагодићу, нагласивши како се ради о уџбенику који је у својој категорији добио Награду за најбољи европски уџбеник и који ће значајно помоћи дјеци да се припреме за почетно читање и писање, упознају свијет око себе и развију своје математичке и графомоторичке способности.

Last modified: 07/04/2017

Comments are closed.