Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Poklon-paketi za majke i supruge heroja rata

06/03/2017

U svakodnevnoj opterećenosti obavezama, ponekad zaboravimo na ljude koji su usamljeni i nemoćni. Često ne zahtijevaju ništa, nego im je dovoljna i lijepa riječ, kako bi se osjećali bolje. Iznad svega, nipošto ne smijemo zaboravljati one čiji su članovi porodice dali živote za Republiku Srpsku.

Imajući to u vidu, i u duhu predstojećeg Dana žena – 8. marta, načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić donirao je devet poklon-paketa majkama i suprugama poginulih boraca, kao i onima koje nemaju nikoga od bližnjih da im se nađe pri ruci. Pakete je, u ime načelnika opštine, uručila zamjenica načelnika opštine Rogatica Jelena Karadžić, sa predstavnicama Udruženja žena Rogatica.

Bobani Bjelaković, prošli rat uzeo je muža, sina i kćerku. Ova žena div, u osmoj deceniji, narušenog zdravlja, pored svega što je preživjela, uspjela je da sačuva snagu duha. Žali što od sina i kćerke nije dočekala unučad, koja bi već sada bila odrasli ljudi. Zato upućuje mlade generacije da životno vrijeme troše pametno i žive s ljubavlju, bez mržnje.

Rada Ljubinac, koja je u prvoj godini braka ostala udovica, radila je teške nadničarske poslove, kako bi školovala sina. Tek što je završio zanat i zaposlio se, rat joj ga je uzeo. I ova hrabra žena, prkoseći bolu, sabira uspomene i od njih živi.

I zato, savremeni i zauzeti čovječe, osvrni se oko sebe, odvoji pet minuta za usamljenog i nemoćnog. Jer ako su ove hrabre žene dale ono najvrednije, kako bismo mi imali slobodu i teritoriju, pružimo i mi njima koliko možemo – bar toliko smo im dužni.

 

Last modified: 06/03/2017

Comments are closed.