Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Književno veče Stefana Simića – Rogatičani oduševljeni “Teatrom iskrenosti”

05/03/2017

Stefan Simić, mladi književnik iz Paraćina, sinoć je u Rogatici održao književno veče pod nazivom „Teatar iskrenosti“. Bilo je to nestandardno književno veče, koje se može okarakterisati kao poetsko-ispovjedni kabare, spoj više žanrova i stilova, sa jasnim porukama u neposrednoj formi.

Poezija i proza ovog književnika su socijalno angažovane, a sam Simić kaže da svojim djelima želi natjerati čitaoce da pronađu čovjeka u sebi, ali i drugima. Ideja upućenosti ljudi jednih na druge predstavlja osnovu njegovog stvaralaštva.

Do sada je objavio dvije knjige: „Pustite nas“ i „Odjeci ljudskog“. Ono što je specifično za ovog mladog književnika je i to da pored štampane forme, svoje stvaralaštvo plasira i putem interneta i za to dobija veoma pozitivne reakcije.

Književno veče u Rogatici priredio je uz pomoć svoje prijateljice, Rogatičanke Doroteje Kušić, koja se i sama bavi kulturom i umjetnošću – aktivna je igračica folklora, svira bubnjeve i pjeva.

Rogatička publika je iskazala veoma pozitivne reakcije i oduševljenje književnom večeri koja odstupa od uobičajenih formi i ima odlike sve popularnijih formi interaktivnih kulturnih događaja.

Last modified: 05/03/2017

Comments are closed.