Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

U akciji darovanja krvi prikupljene 33 doze

25/04/2024

Opštinska organizacija Crvenog krsta Rogatica juče je u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Republike Srpske – Služba Foča organizovala tradicionalnu akciju dobrovoljnog darovanja krvi. Akcija je održana u prostorijama JZU Dom zdravlja “Zoran Mitrović” i protekla je veoma uspješno.

– Akciji se odazvalo više od 60 građana, a krv je darovalo njih trideset troje. Posebno nam je drago što se akciji odazvao i veliki broj učenika srednje škole. Ovim putem se zahvaljujemo i našim višestrukim davaocima koji su darovali krv, kao i ostalim sugrađanima iz svih preduzeća koji su pokazali svoju humanost i uključili se u ovu humanu misiju i podržali našu akciju – rečeno je u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Rogatica.

Dr Maja Kujundžić izrazila je zadovoljstvo zbog uspješnosti akcije i naglasila da će prikupljene doze mnogo značiti za pacijente iz naše opštine koji se liječe u Univerzitetskoj bolnici Foča, a kojih je nažalost svakim danom sve više.

Iz OO Crvenog krsta Rogatica na kraju su uputili apel svima koji imaju volju i želju da postanu dobrovoljni davaoci krvi da se mogu javiti svakim radnim danom od 7 do 15 časova u prostorije Crvenog krsta gdje će dobiti sve potrebne informacije.

Last modified: 25/04/2024

Comments are closed.