Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Nastavak uspjeha Snežana Obradovića i u 2024. godini

28/03/2024

Snežan Obradović, atletičar iz Rogatice, uspješno je započeo i ovu takmičarsku godinu. Na 8. Međunarodnom mostarskom polumaratonu, koji je održan proteklog vikenda uz učešće više od 2.000 takmičara iz 51 države, Obradović je zauzeo visoko 12. mjesto. Polumaraton u dužini od 21 kilometra Obradović je istrčao za 1 sat, 13 minuta i 20 sekundi, čime je izjednačio svoj lični rekord.

Rezultat koji je postigao je najbolji od svih takmičara iz Republike Srpske, a treći među takmičarima iz BiH na mostarskom polumaratonu. Ovim rezultatom Obradović je zauzeo treće mjesto na rang-listi polumaratonaca iz BiH u ovoj godini. O značaju rezultata koji je postigao u Mostaru svjedoči i činjenica da su prva tri mjesta zauzeli takmičari iz Kenije.

– Polumaraton u Mostaru je moja prva ovogodišnja trka. Posljednji nastup sam imao početkom oktobra prošle godine na sarajevskom “Vils ultramaratonu” gdje sam na kružnoj stazi Vilsonovog šetališta za šest sati istrčao 71 kilometar i 793 metra. Tada sam osvojio ukupno treće mjesto i tako se plasirao na drugu poziciju u BiH od održavanja ovog ultramaratona – izjavio je Obradović.

On dodaje da nastavlja pripreme za predstojeće trke, prvenstveno uz podršku trenera Gorana Ješića, kao i prijatelja Gorana Božića i Igora Frganje.

Last modified: 28/03/2024

Comments are closed.