Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Ловачко удружење Рогатица организовало хајку на вука

11/02/2024

На подручју боричког платоа јуче је организована хајка на вука у којој је учествовало више од 200 ловаца из Рогатице. Иако им ловачка срећа није била наклоњена, ловци су се након хајке окупили у простору старе основне школе на Борикама у добром расположењу уз ловачки пасуљ, музику и лијепо дружење.

– У годишњем плану газдовања Ловачког удружења Рогатица налази се и акција лова на предаторе, тј. хајка на вука коју смо организовали. Изузетно сам захвалан домаћим ловцима на учешћу, али и нашим гостима из Вишеграда, Источног Сарајева, Пала, Сокоца, Зворника, Бијељине, Брчког и наше братске Србије – рекао је Дарко Јовичић, предсједник Управног одбора Ловачког удружења Рогатица.

Један од јучерашњих учесника хајке је и Незим Цоцалић из Жепе:

– Члан сам Ловачког удружења Рогатица већ 20 година, дружимо се, идемо у лов, а данас нам је било одлично. Захваљујем се предсједнику и свима коју су учествовали у организацији овог дружења – рекао је Цоцалић.

Традиција Ловачког удружења Рогатица, које тренутно броји око 250 чланова, траје од 1946. године. Акценат у активностима рогатичких ловаца је на обнови и изградњи ловно-узгојних и ловно-техничких објеката, те заштити, прихрањивању и узгоју дивљачи.

Last modified: 11/02/2024

Comments are closed.