Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Потписан уговор и меморандум за пројекат “Водовод и канализација II”

15/09/2023

У Бањалуци је јуче, у организацији Министарства финансија Републике Српске, потписан Уговор о преносу кредитних средстава Европске инвестиционе банке по пројекту “Водовод и канализација II” и Меморандум о начину реализације пројекта са локалним заједницама у Српској.

Уговор и меморандум су у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци потписали министар финансија Српске Зора Видовић и представници локалних заједница.

Видовићева је раније са регионалним директором предузећа “Ај-Ар-Ди енџиниринг” /IRD Engineering/ Драганом Костадиновим потписала уговор о вршењу услуга надзора за пројекат “Водовод и канализација у Републици Српској II” чији је циљ побољшање квалитета водоводних и санитарних услуга за око 215.000 становника у општинама и градовима у Српској.

Укупна вриједност пројекта “Водовод и канализација у Републици Српској II” је 60 милиона евра, а у њему ће учествовати 24 локалне заједнице. Учешће општина је 30 милиона евра, а остатак из кредита Европске инвестиционе банке.

Влада Српске одобрила је пројектне планове чиме су испуњени услови за наредну фазу, с обзиром на то да су до сада Градишка, Зворник, Теслић, Лопаре, Невесиње, Вукосавље, Прњавор, Приједор, Требиње, Пале, Рогатица, Лакташи, Источна Илиџа и Милићи испунили све потребне услове за реализацију пројекта.

Last modified: 15/09/2023

Comments are closed.