Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Окупљање атлетских легенди Рогатице

22/08/2023

Младе наде рогатичке атлетике сваког викенда нас обрадују новим медаљама. Својим залагањем представљају Рогатицу у најљепшем свјетлу на атлетским борилиштима широм региона. Међутим, наша општина је и у прошлости имала велике атлетске таленте који су оставили изузетан траг.

Крајем XX и почетком XXI вијека атлетском сценом региона доминирали су Рогатичани Горан Јешић, Маја Мијовић, Маја Ћорић, Тања Марковић, Дарко и Данијел Росић, Мирјана Шаренац, Ведрана и Звјездана Војиновић, Ненад Тошовић, Снежан Обрадовић, Иван Иконић, Арсен Хршум, Владанка Росић, Никола Бараћ и други.

У знак сјећања на прошла времена и успјехе, они су се недавно окупили на СРЦ “9. јануар” у Рогатици. Ипак, такво окупљање нису могли ни да замисле без човјека којег сматрају најзаслужнијим за своје успјехе. Ријеч је о атлетској легенди Радомиру Раду Капору, професору физичког васпитања и тренеру који је у поратним годинама покренуо рад Атлетског клуба “Младост” Рогатица.

Евоцирање успомена није прошло без суза, а атлетичари су Капору симболично уручили пехар за њихово вјечно пријатељство. Захвалнице су добили и Горан Јешић и атлетски радник Ново Тошовић. Дружење старих пријатеља потом је настављено у амбијенту етно комплекса у Зиличини.

Last modified: 22/08/2023

Comments are closed.