Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

IV Sarajevski maraton: Snežan Obradović treći u trci na 5000 metara

10/05/2023

Rogatički atletičar Snežan Obradović nastavlja sa uspjesima i u ovoj godini. Na memorijalnoj trci “Osman Junuzović”, koja je održana u sklopu IV Sarajevskog maratona, Obradović je zauzeo treće mjesto sa vremenom 15 minuta i 38 sekundi. Prvo mjesto osvojio je Albert Kipkorir Tonui iz Kenije, a drugo Belmin Mrkanović iz Doboja. U ovoj trci na 5.000 metara učestvovalo je nešto više od 600 takmičara.

Ovo je bilo prvo takmičenje Snežana Obradovića u 2023. godini.

– Veoma sam zadovoljan osvojenom pozicijom, s obzirom na povrede i period pauze. Ovo je dobar pokazatelj da u narednom periodu mogu nastaviti ka borbama za još bolje plasmane – rekao je Obradović.

Obradović je trenutno jedini atletičar u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini koji ima pobjede na tri podloge: trejl, asfalt i tartan. Na zvaničnim rang-listama za 2022. godinu, u disciplini polumaraton, sa rezultatom 1 sat 13 minuta 20 sekundi Snežan zauzima 1. mjesto u Republici Srpskoj, a 3. mjesto u BiH.

Sa trenerom Goranom Ješićem ovih dana nastavlja pripreme za predstojeća takmičenja, od kojih će prvo biti održano u Banjaluci.

Last modified: 10/05/2023

Comments are closed.