Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Veliki uspjesi atletičara na više takmičenja

01/05/2023

Proteklih dana mladi rogatički atletičari briljirali su u različitim disciplinama i uzrasnim kategorijama na više takmičenja. Prvo je u Rogatici održano takmičenje Sarajevsko-romanijske regije za učenike osnovnih i srednjih škola kao kvalifikaciono za finale Malih olimpijskih igara u Banjaluci.

Na ovom takmičenju u kategoriji osnovaca zlatnu medalju je osvojila Helena Marić (trka na 100 metara), srebrne Katarina Pešić (trka na 100 metara), Anja Bojat (skok udalj), Anđela Okilj (bacanje kugle) i Dejan Džida (trka na 800 metara), a bronzanu Đurđina Despet (skok udalj).

Srednjoškolci su osvojili čak pet zlatnih medalja i to: Andrej Ćebić (skok udalj), Andrea Tripković (trka na 100 metara), Marija Gračanin (skok udalj), Kristina Popović (bacanje kugle) i Irinej Nikolić (bacanje kugle). Srebrnim medaljama su se okitili Jovan Popović (trka na 100 metara) i Pavle Nešković (trka na 1000 metara), a bronzanom Jovan Purković (bacanje kugle).

Za najuspješnije takmičare proglašene su Helena Marić u kategoriji osnovaca i Marija Gračanin u kategoriji srednjoškolaca.

Prošle subote održano je finale Malih olimpijskih igara na kojem su mladi Rogatičani izuzetno uspješno predstavili Osnovnu školu “Sveti Sava” i Srednjoškolski centar “27. januar”, kao i samu Rogaticu.

Posebno su se istakli srednjoškolci. Andrej Ćebić osvojio je zlatnu medalju u skoku udalj, uz novi lični rekord. Zlato je osvojila i Kristina Popović u bacanju kugle, a bronzu Marija Gračanin u skoku udalj. Zapažene nastupe imali su i osnovci: Helena Marić bila je četvrta u trci na 100 metara, a Anja Bojat u skoku udalj.

I na kraju, mlade rogatičke atletičarke su juče na Atletskom mitingu mladih “FAP – Priboj 2023”, nastupajući u okviru matičnog kluba SAK “Rogatica”, osvojile pet medalja. Zlatne medalje osvojile su u trci na 60 metara Helena Marić (starije pionirke) i u skoku udalj Katarina Pešić (mlađe pionirke) koja je osvojila i srebrnu medalju u trci na 60 metara. Bronzane medalje osvojile su Đurđina Despet u skoku uvis i Anja Bojat u skoku udalj.

Last modified: 01/05/2023

Comments are closed.