Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Одржано стручно предавање за произвођаче кромпира

21/02/2023

Подручна јединица Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди која је смјештена у Источном Сарајеву редовно организује предавања о различитим темама за пољопривреднике Сарајевско-романијске регије. Једно од таквих предавања одржано је јуче у Рогатици.

Борички кромпир је главни адут пољопривредне производње на подручју Рогатице, али и регије. С циљем подршке произвођачима кромпира јуче је одржано предавање на којем је било ријечи о правилној исхрани и заштити с циљем високог приноса кромпира, као и о упису у фиторегистар.

Јована Тодоровић из Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди наглашава да теме предавања бирају најчешће ослушкујући ситуацију на терену, односно заинтересованост произвођача.

– Рогатица нам је веома значајна као један од важнијих произвођача кромпира не само у регији, већ и у држави. Водећа проблематика у производњи кромпира су његова исхрана и заштита. Ми смо у сарадњи са стручном службом предузећа Агромаркет организовали ово предавање гдје су произвођачи имали прилику да добију јасне и потребне информације од стручног лица – изјавила је Тодоровићева.

Она је посебно нагласила значај уписа у фиторегистар, будући да је то један од услова за остваривање подстицаја.

Last modified: 21/02/2023

Comments are closed.