Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Održano stručno predavanje za proizvođače krompira

21/02/2023

Područna jedinica Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi koja je smještena u Istočnom Sarajevu redovno organizuje predavanja o različitim temama za poljoprivrednike Sarajevsko-romanijske regije. Jedno od takvih predavanja održano je juče u Rogatici.

Borički krompir je glavni adut poljoprivredne proizvodnje na području Rogatice, ali i regije. S ciljem podrške proizvođačima krompira juče je održano predavanje na kojem je bilo riječi o pravilnoj ishrani i zaštiti s ciljem visokog prinosa krompira, kao i o upisu u fitoregistar.

Jovana Todorović iz Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi naglašava da teme predavanja biraju najčešće osluškujući situaciju na terenu, odnosno zainteresovanost proizvođača.

– Rogatica nam je veoma značajna kao jedan od važnijih proizvođača krompira ne samo u regiji, već i u državi. Vodeća problematika u proizvodnji krompira su njegova ishrana i zaštita. Mi smo u saradnji sa stručnom službom preduzeća Agromarket organizovali ovo predavanje gdje su proizvođači imali priliku da dobiju jasne i potrebne informacije od stručnog lica – izjavila je Todorovićeva.

Ona je posebno naglasila značaj upisa u fitoregistar, budući da je to jedan od uslova za ostvarivanje podsticaja.

Last modified: 21/02/2023

Comments are closed.