Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Osvrt na izuzetne uspjehe atletičara Snežana Obradovića u 2022. godini

02/02/2023

Minula 2022. godina je za Snežana Obradovića, atletičara iz Rogatice, bila izuzetno uspješna sa pregršt osvojenih medalja i nagrada. Od mnogobrojnih trka i uspjeha, Snežan posebno izdvaja tri posljednje trke.

Na 57. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI), koje okupljaju najbolje mlade sportiste iz opština sa tromeđe BiH, Crne Gore i Srbije, osvojio je 1. mjesto u trci na 3000 metara i donio Rogatici zlato u toj disciplini nakon 15 godina. Osim toga, to je bila jedina zlatna medalja za sportiste iz Rogatice na prošlogodišnjim MOSI, održanim u Novoj Varoši krajem jula.

Krajem septembra održan je 15. Sarajevski polumaraton na kojem je Snežan Obradović među 807 takmičara iz preko 30 zemalja zauzeo 6. mjesto. Tom prilikom postavio je i novi lični rekord – 1 sat 13 minuta i 20 sekundi, što je za 2 minuta i 1 sekundu brže od njegovog najboljeg vremena iz 2021. godine. Važno je naglasiti da je u ovoj trci Snežan bio najbolje plasirani atletičar iz BiH. Ispred njega bili su po jedan atletičar iz Kenije, Hrvatske, samoproglašene države Kosovo, Danske i Rusije. Sljedeći najbolje plasiran takmičar iz BiH zauzeo je 10. mjesto.

Samo sedam dana nakon uspjeha u Sarajevu, Obradović je učestvovao na 4. Čačanskom polumaratonu, gdje je u konkurenciji od oko 300 takmičara osvojio 3. mjesto sa vremenom 1 sat 16 minuta i 44 sekunde. Snežan naglašava da mu je ovaj uspjeh posebno značajan, budući da su ga tokom ove trke pratili zdravstveni problemi još od desetog kilometra, ali je ipak veoma uspješno završio trku.

Snežan Obradović na zvaničnim rang-listama za 2022. godinu, u disciplini polumaraton, sa rezultatom 1 sat 13 minuta 20 sekundi zauzima 1. mjesto u Republici Srpskoj, a 3. mjesto u BiH. Uz podršku trenera Gorana Ješića nastavlja da trenira i dalje. Međutim, kada je u pitanju nastavak njegove karijere, Snežan je u dilemi, budući da su pred njim ozbiljne ponude klubova iz BiH i Srbije.

Last modified: 02/02/2023

Comments are closed.