Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Novi projekti u najavi – Podrška planiranju lokalnog poljoprivrednog razvoja

16/11/2022

U Rogatici je juče održana radionica u okviru projekta Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) pod nazivom “Podrška planiranju lokalnog poljoprivrednog i ruralnog razvoja u BiH”.

– FAO daje podršku izradi lokalne strategije poljoprivrednog i ruralnog razvoja – rekla je konsultant na projektu Gordana Rokvić Knežić i navela da je sljedeći korak izrada nacrta dokumenta koji bi ušao u javnu raspravu, a zatim se našao i pred odbornicima Skupštine opštine Rogatica.

Knežićeva, koja je i profesor na Poljoprivednom fakultetu u Banjaluci, rekla je da je FAO zajedno sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara odabrao sedam opština i gradova u Republici Srpskoj, među kojima je i Rogatica, u kojima se realizuje ovaj projekat.

Prema njenim riječima, cilj radionice je da se sa predstavnicima radne grupe i privrede izvrši validacija analize stanja do koje se došlo u posljednjih nekoliko mjeseci, da se potvrde rezultati analize stanja i definišu smjernice za budući razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj opštine Rogatica.

– Nadamo se da ćemo u narednoj godini, uz pomoć FAO-a, realizovati pilot- projekat koji bi išao u korist onih prioriteta razvoja koje definišemo danas – navela je Knežićeva.

Konsultant FAO-a za lance vrijednosti Miljan Erbez pojasnio je da se razmatraju lanci vrijednosti poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji mogu uključiti veliki broj učesnika, od primarnih proizvođača do prerade i na kraju i konzumente tih proizvoda.

Last modified: 16/11/2022

Comments are closed.