Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Територијалној ватрогасно-спасилачкој јединици Рогатица испоручено специјално возило – дизалица

09/09/2022

Опремљеност Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Рогатица од данас је подигнута на знатно виши ниво. Предузеће “ПК” из Ријеке испоручило је рогатичким ватрогасцима најсавременије специјално возило које ће бити кориштено у гашењу пожара и спашавању на висини.

– За нашу територијалну ватрогасно-спасилачку јединицу, али и за цијелу локалну заједницу, овакво возило је од непроцјењивог значаја. Наравно, подршка Европске уније кључна је у овој набавци, односно током цијеле реализације пројекта прекограничне сарадње са Националним парком “Тара” – изјавио је Зоран Бојовић, старјешина ТВСЈ “Рогатица”.

Представници предузећа “ПК” нагласили су да је ријеч о навалном возилу са најсавременијим технолошким достигнућима.

– Вриједност овог возила је 120.000 евра. Радна висина корпе је 20 метара. Сва пратећа опрема прилагођена је ватрогасцима како би што ефикасније и брже могли да обављају свој посао – рекли су из “ПК”.

Испоруком овог возила завршена је реализација пројекта прекограничне сарадње „Унапређење управљања системом заштите од пожара у прекограничном подручју БиХ и Србије“ са Националним парком “Тара”, у вриједности од 430.000 евра. Осим возила које је испоручено данас, кроз овај пројекат набављена је вриједна опрема за рогатичке ватрогасце и одржане су значајне едукације особља.

Last modified: 09/09/2022

Comments are closed.