Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Нове активности с циљем побољшања водоснабдијевања на подручју општине Рогатица

13/06/2022

Федерално министарство расељених особа и избјеглица одобрило је финансијска средства Општини Рогатица у износу од 6.000 КМ у сврху суфинансирања пројекта „Изграда главног пројекта са геодетским подлогама за реконструкцију постојећег водовода у МЗ Месићи“.

Општина Рогатица склопила је уговор са предузећем „Гралекс“ из Пала, те је у оквиру дозначеног износа реализована „Израда Главног пројекта реконструкције водовода за насеља Месићи и Варошиште са изворишта Чесма у близини насеља Јабука, Општина Рогатица“ и „Израда Главног пројекта водоснабдијевања насеља Живаљевина – горња зона, Општина Рогатица“.

– Пројектом “Изградња водовода Кланац – Месићи (главни вод)” у МЗ Месићи рјешава се дугогодишњи горући проблем у области водоводне инфраструктуре на подручју општине и мјесне заједнице. Мјесна заједница Месићи иницирала је овај пројекат на форуму грађана, а исти је добио потребну већину као и подршку Општине која се обавезала обезбиједити дио недостајућих средстава из властитих извора. Овим пројектом биће обезбијеђене довољне количине здравствено исправне воде за пиће локалном становништву у периоду од двадесет година. Сам пројекат предвиђа полагање око 3.000 метара нових водоводних цијеви, чиме ће ово насеље заједно са околним селима извршити замјену дотрајале водоводне мреже коју су властитим средствима изградили 1989. године, а која је због зуба времена и ратних дејстава доведена у неупотребљиво стање. Наш пројекат нема негативних утицаја на околину, а директну корист од пројекта имаће цјелокупно становништво мјесне заједнице које гравитира на подручју овог водовода – поручили су мјештани.

Last modified: 13/06/2022

Comments are closed.