Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Nove aktivnosti s ciljem poboljšanja vodosnabdijevanja na području opštine Rogatica

13/06/2022

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica odobrilo je finansijska sredstva Opštini Rogatica u iznosu od 6.000 KM u svrhu sufinansiranja projekta „Izgrada glavnog projekta sa geodetskim podlogama za rekonstrukciju postojećeg vodovoda u MZ Mesići“.

Opština Rogatica sklopila je ugovor sa preduzećem „Graleks“ iz Pala, te je u okviru doznačenog iznosa realizovana „Izrada Glavnog projekta rekonstrukcije vodovoda za naselja Mesići i Varošište sa izvorišta Česma u blizini naselja Jabuka, Opština Rogatica“ i „Izrada Glavnog projekta vodosnabdijevanja naselja Živaljevina – gornja zona, Opština Rogatica“.

– Projektom “Izgradnja vodovoda Klanac – Mesići (glavni vod)” u MZ Mesići rješava se dugogodišnji gorući problem u oblasti vodovodne infrastrukture na području opštine i mjesne zajednice. Mjesna zajednica Mesići inicirala je ovaj projekat na forumu građana, a isti je dobio potrebnu većinu kao i podršku Opštine koja se obavezala obezbijediti dio nedostajućih sredstava iz vlastitih izvora. Ovim projektom biće obezbijeđene dovoljne količine zdravstveno ispravne vode za piće lokalnom stanovništvu u periodu od dvadeset godina. Sam projekat predviđa polaganje oko 3.000 metara novih vodovodnih cijevi, čime će ovo naselje zajedno sa okolnim selima izvršiti zamjenu dotrajale vodovodne mreže koju su vlastitim sredstvima izgradili 1989. godine, a koja je zbog zuba vremena i ratnih dejstava dovedena u neupotrebljivo stanje. Naš projekat nema negativnih uticaja na okolinu, a direktnu korist od projekta imaće cjelokupno stanovništvo mjesne zajednice koje gravitira na području ovog vodovoda – poručili su mještani.

Last modified: 13/06/2022

Comments are closed.