Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Snežan Obradović drugi na zrenjaninskom polumaratonu

03/06/2022

Rogatički atletičar Snežan Obradović postigao je izvanredan uspjeh na nedavno održanom „Drugom zrenjaninskom Maxbet maratonu“, zauzevši 2. mjesto u trci „polumaraton“. Stazu dužine 21,09 kilometara Obradović je istrčao za 1 sat, 16 minuta i 9 sekundi, u veoma teškoj konkurenciji od preko 1.000 takmičara iz cijelog svijeta. Obradović je stigao samo tri i po minute kasnije od pobjednika Velimira Bojovića iz Srbije.

Obradović naglašava da je izuzetno zadovoljan, budući da su ga u proteklom periodu pratile povrede, te da nije mogao trenirati u punom kapacitetu. Ovo mu je treća trka polumaratonskog tipa u karijeri. Do sada je učestvovao na beogradskom i mostarskom polumaratonu, gdje je postigao značajne rezultate.

Snežan Obradović je počeo da se bavi atletikom u osnovnoj školi i već tada osvajao je prva mjesta u državi i šire. Titule prvaka Republike Srpske, Savezne Republike Jugoslavije, a zatim i Srbije su samo dio njegovih brojnih uspjeha.

U 2018. i 2019. godini Snežan je napravio dva velika podviga tako što je za četiri, odnosno tri dana trčeći došao od Rogatice do manastira Ostrog.

Last modified: 03/06/2022

Comments are closed.