Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Veliki uspjeh rogatičkih atletičara u finalu Malih olimpijskih igara Republike Srpske

09/05/2022

U Trebinju je juče održano finalno takmičenje Malih olimpijskih igara Republike Srpske u atletici za osnovne i srednje škole. Organizatori ovog takmičenja bili su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Grad Trebinje.

Šestočlana ekipa osnovaca i srednjoškolaca iz Rogatice, koji su ujedno i članovi SAK “Rogatica”, predvođena trenerom Dejanom Mićevićem i profesorima Ratkom Stjepanovićem i Simom Ćorićem, imala je više nego odličan nastup. Rogatičani su osvojili tri zlatne i jednu bronzanu medalju.

Helena Marić je u kategoriji osnovnih škola osvojila zlatnu medalju u trci na 100 metara, ostvarivši vrijeme 12.98 sekundi.

Srednjoškolci Andrej Ćebić i Dimitrija Rajak osvojili su zlatne medalje u skoku udalj (6.29 m), odnosno u bacanju kugle (11.47 m). Kristina Popović je u bacanju kugle osvojila bronzanu medalju.

Odlične nastupe u finalu imale su najmlađa učesnica Anja Bojat (2010) u skoku udalj (4.33 m) i Andrea Tripković u trci na 100 metara.

Trener i profesori prezadovoljni su postignutim uspjesima, kazavši da su takmičari iz Rogatice svojim ponašanjem i disciplinom na borilištu i van njega više nego dostojno predstavili naše škole, opštinu i klub.

Last modified: 09/05/2022

Comments are closed.