Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Успјешно одржано прво такмичење у брдском бициклизму “Зага Трејл”

03/05/2022

Иван Кулиш из Крешева побједник је такмичења у брдском бициклизму “Зага Трејл” у Загановићима код Рогатице, на којем је учествовало 15 такмичара из Републике Српске и ФБиХ. Друго и треће мјесто освојили су Керим Диздаревић из Сарајева и Жељко Лаштро из Кисељака.

Организатор ове трке био је клуб “Goat`s Milk Crew”. Огњен Лимић из овог клуба рекао је да су киша и град у поподневним часовима отежали такмичење и проузроковали неколико падова такмичара, али да се ипак све одвијало према програму и свим правилима. Подршку у организацији трке пружили су им начелник општине Рогатица Милорад Јагодић и одборник у СО Рогатица Милош Новаковић.

Лимић је навео да је стаза дугачка до 600 метара, уз висинску разлику 100 до 200 метара са свим другим елементима потребним за тренинг и такмичење.

Према његовим ријечима, такмичење је одржано на стази за тренирање, забаву и такмичење “Зага трејл”, коју је недавно, уз подршку Општине Рогатица, уредила група младих из овог мјеста, окупљених у клубу “Goat`s Milk Crew”.

Клуб Goat`s Milk Crew има 15 чланова, од којих најмлађи има 10, а најстарији 25 година и већ су по резултатима били запажени на такмичењу “Бјела ДХ-2021” на Бјелашници. 

Last modified: 03/05/2022

Comments are closed.