Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Izvanredni nastupi rogatičkih atletičara na regionalnom takmičenju Malih olimpijskih igara

28/04/2022

Na regionalnom takmičenju Malih olimpijskih igara u atletici za osnovne i srednje škole, koje je održano u Sokocu po izuzetno nepovoljnim vremenskim uslovima, rogatički školarci ostvarili su odlične rezultate. Oni su se, pod trenerskim nadzorom Dejana Mićevića, te profesora Ratka Stjepanovića i Sima Ćorića, plasirali na finalno takmičenje MOI, koje će se 8. maja održati u Trebinju, gdje će Rogaticu predstavljati šest takmičara – šest atletičara.

U kategoriji osnovnih škola Helena Marić je u trci na 100 metara osvojila zlatnu medalju i titulu najuspješnije takmičarke. Osim nje, u istoj kategoriji zlato je osvojila i Anja Bojat u skoku udalj, dok je Magdalena Ilić u istoj disciplini osvojila bronzu.

I u kategoriji srednjih škola najuspješnija je bila učenica iz Rogatice, Andrea Tripković, koja je osvojila zlatnu medalju u trci na 100 metara. Zlatnu medalju osvojili su i Andrej Ćebić u skoku udalj i Dimitrija Rajak u bacanju kugle, dok je Kristina Popović u istoj disciplini osvojila srebrnu medalju.

Last modified: 28/04/2022

Comments are closed.