Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Нова опрема за рогатичке ватрогасце

03/12/2021

Пројекти финансијски подржани од стране Европске уније, а реализовани у сарадњи сусједних земаља, значајни су за локалне заједнице, али и за те државе у погледу боље повезаности и сарадње. Један од таквих пројеката је и „Унапређење управљања системом заштите од пожара у прекограничном подручју БиХ и Србије“ који реализују Општина Рогатица и Национални парк “Тара”.

Данас је представљена опрема за припаднике Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Рогатица која је набављена у оквиру овог пројекта. Рогатички ватрогасци добили су интервентна одијела, шљемове, напртњаче, свјетиљке и опрему за спасавање са висине. Вриједност нове опреме је 53.300 КМ.

– Укупна вриједност овог пројекта је 429.737,52 евра. Европска унија кофинансира пројекат у износу од 363.429,02 евра, односно 84,57% укупне вриједности пројекта, а Општина Рогатица и НП Тара 66.308,50 евра – рекао је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

Циљ овог пројекта је унапређење система управљања хитним интервенцијама у случају пожара у прекограничном подручју БиХ и Србије. Након едукације и опреме, оба учесника пројекта добиће и нова ватрогасна возила у предстојећем периоду.

Last modified: 03/12/2021

Comments are closed.