Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Умјетнички подухват гимназијалца Радоша Малишића

05/10/2021

Гимназијалац Радош Малишић познат је суграђанима због одличног познавања историје, посебно историје рогатичког краја. Протеклих дана у својој школи је завршио израду фасцинантног умјетничког дјела историјског карактера.

Наиме, зид ходника у Средњошколском центру “27. јануар” украсио је средњовјековним културним и историјским насљеђем Срба: аркадама, бордурама, стилизованим биљним мотивима, представама кола и турнира, грбовима, печатима и дијеловима повеља Кулина бана, бана Матије Нинослава, те краљева Стефана Твртка I и Стефана Дабише.

– Наше културно и историјско насљеђе је угрожено у посљедњих 30 година. Највећа штета је што одређене неистине бивају прихваћене од стране нашег народа. Сматрам да би сваки припадник нашег народа требало да буде упознат са националном историјом, јер се само тако могу сачувати темељи јаке и здраве државе и нико други неће моћи да намеће своје одлуке и кроји нам судбину – рекао је Малишић.

Менаџмент школе изузетно је захвалан Радошу на украшавању школе, те му је директор Жаклина Лелек уручила пригодне поклоне.

Last modified: 05/10/2021

Comments are closed.