Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Opremljena STEM laboratorija u SŠC “27. januar”

23/09/2021

Međunarodna organizacija Save The Children realizovala je projekat „Tabla“ na području Republike Srpske. Riječ je o projektu u okviru kojeg je 50 srednjih škola dobilo STEM laboratorije u vrijednosti od po 20.000 KM. Među njima je i Srednjoškolski centar “27. januar” iz Rogatice.

STEM laboratorija sastoji se od četiri laptopa, pametne table, namještaja, 3D štampača, LEGO edukacionog seta, arduino seta, robot heksapoda i geometrijskog pribora.

U okviru projekta biće realizovane i obuke za nastavnike iz STEM oblasti za upotrebu opreme u vannastavnim i nastavnim aktivnostima.

Cilj obuke je unapređenje digitalnih kompetencija i znanja zaposlenih u školama i stvaranje uslova za upotrebu Office 365 alata, kako u vanrednim, tako i u redovnim okolnostima.

– Realizacija ove vrste obuka je od velikog značaja za primjenu savremenih tehnologija i inovativnih rješenja u nastavnom procesu, koji su u vanrednim okolnostima izazvanih virusom korona dobili svoju potpunu primjenu. Realizacija časa upotrebom navedenih alata i digitalnih sadržaja je daleko zanimljivija učeniku i zasigurno dovodi do bržeg usvajanja znanja i boljih ishoda učenja – rekli su u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Last modified: 23/09/2021

Comments are closed.