Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Опремљена СТЕМ лабораторија у СШЦ “27. јануар”

23/09/2021

Међународна организација Save The Children реализовала је пројекат „Табла“ на подручју Републике Српске. Ријеч је о пројекту у оквиру којег је 50 средњих школа добило СТЕМ лабораторије у вриједности од по 20.000 КМ. Међу њима је и Средњошколски центар “27. јануар” из Рогатице.

СТЕМ лабораторија састоји се од четири лаптопа, паметне табле, намјештаја, 3Д штампача, ЛЕГО едукационог сета, ардуино сета, робот хексапода и геометријског прибора.

У оквиру пројекта биће реализоване и обуке за наставнике из СТЕМ области за употребу опреме у ваннаставним и наставним активностима.

Циљ обуке је унапређење дигиталних компетенција и знања запослених у школама и стварање услова за употребу Office 365 алата, како у ванредним, тако и у редовним околностима.

– Реализација ове врсте обука је од великог значаја за примјену савремених технологија и иновативних рјешења у наставном процесу, који су у ванредним околностима изазваних вирусом корона добили своју потпуну примјену. Реализација часа употребом наведених алата и дигиталних садржаја је далеко занимљивија ученику и засигурно доводи до бржег усвајања знања и бољих исхода учења – рекли су у Министарству просвјете и културе Републике Српске.

Last modified: 23/09/2021

Comments are closed.