Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Potpisivanje peticije protiv Inckove odluke od sutra i u Rogatici

27/07/2021

Svjestan činjenice koliko su po srpski narod štetne odredbe Zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH, koje je nametnuo visoki predstavnik Valentin Incko, i koliko je važno da naš narod konačno stavi tačku na političke manipulacije u vezi sa događajima u Srebrenici, Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokrenuo je potpisivanje peticije „Branimo istinu, ne damo Srpsku“, koja ima za cilj da nedvosmislenu narodnu volju po ovom pitanju manifestuje kroz što veći broj potpisa naših građana, a nakon toga kroz zaključke i ponašanje institucija Republike Srpske.

Stav da se na prostoru Srebrenice nije desio genocid i neslaganje sa odlukom visokog predstavnika u BiH Valentina Incka od sutra će moći da iskažu i građani Rogatice, potpisivanjem peticije.

Štand za potpisivanje sutra će biti postavljen ispred kino-sale od 9 do 17, a u četvrtak u Turističkoj organizaciji opštine Rogatica od 7 do 15 časova.

Narednih dana biće organizovano potpisivanje peticije i po mjesnim zajednicama, u saradnji sa njihovim predsjednicima, o čemu će građani biti blagovremeno obaviješteni.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić i Opštinska uprava podržavaju peticiju i pozivaju građane da učine isto.

Last modified: 27/07/2021

Comments are closed.