Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Двадесет девет година од злочина у Водицама

04/07/2021

На локалитету Водице, у мјесној заједници Козићи, данас је служен парастос невиним српским цивилима које су у ноћи између 4. и 5. јула 1992. године мучили и убили муслимански екстремисти. Те ноћи животе су изгубили супружници Миломир /43/ и Зора /37/, њихова дјеца Данијела /19/ и Дарко Обрадовић /16/, њихов зет Горан Перовић /27/, кум Милодраг Мотика /39/ и рођак Драган Кусмук /33/.

Бјежећи из свог села Трнова, у оближњој шуми направили су склониште, гдје су страдали наивно вјерујући дојучерашњим комшијама. Нијеми свједоци овог злочина су фењер и посуђе које су Обрадовићи користили у склоништу. Ови предмети налазе се код спомен-обиљежја које је подигнуто близу мјеста њиховог страдања.

За овај злочин до данас нико није одговарао. Крајем 2017. године учињени су мањи помаци када је у питању процесуирање овог злочина, те постоји нада да се неће завршити на томе, као што обично бива са свим злочинима у којима су страдали Срби.

Данашњи парастос служио је протојереј-ставрофор Зоран Јеринић, а вијенце и цвијеће положили су родбина и комшије страдалих, начелник општине Рогатица Милорад Јагодић и предсједник Скупштине општине Нинослав Прелић, те представници Општинске борачке организације.

Last modified: 04/07/2021

Comments are closed.