Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Najljepša priča srednjoškolaca ASuBiH – Priča o lokalnom timu Rogatica

15/06/2021

ASuBiH je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija čiji cilj je poboljšanje statusa srednjoškolaca. Lokalni tim Rogatica osnovan je 2019. godine, a trenutno broji 27 članova. Završetak nastavnog procesa u ovoj školskoj godini idealna je prilika da sumiraju dosadašnje aktivnosti za našu internet stranicu.

Lokalni tim Rogatica do sada je učestvovao u brojnim aktivnostima, od kojih su neke u samostalnoj organizaciji. Jedna od takvih aktivnosti bilo je volontiranje u Dječijem vrtiću “Bambi”. Pored toga, organizovana je i prodaja kolača. Jedan od najvećih projekata je razmjena sa Lokalnim timom Bugojno, prilikom čega su članovi rogatičkog lokalnog tima imali priliku da provedu četiri dana u Bugojnu, upoznaju nove prijatelje i razmotre mogućnosti buduće saradnje.

U maju ove godine održane su posebne aktivnosti u sklopu “7 days PR challenge”, kada su koordinator i menadžer sa odnose s javnošću lokalnog tima gostovali na radiju “303” i slušaoce upoznali sa svojim radom. Još jedna značajna aktivnost bila je i “BOB 36” u znak sjećanja na pjevača Boba Marlija, kada su realizovali lijepa djela i gestove, dijelili balone i slatkiše.

I ove, kao i svake godine, obilježen je socijalni dan, kada članovi lokalnog tima rade u prodavnicama umjesto radnika. Osim toga, obilježavaju različite svjetske dane, druže se, putuju i stiču nova znanja i prijateljstva.

Last modified: 15/06/2021

Comments are closed.