Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Стигла нова опрема за побољшање водоснабдијевања у Рогатици

11/05/2021

Унапређење водоснабдијевања у Рогатици један је од примарних циљева Општинске управе. То се, између осталог, остварује и кроз прекогранични пројекат са црногорском општином Колашин, уз финансијску подршку Европске уније.

Јавном комуналном предузећу „Врела Сељани“ Рогатица јуче је у оквиру овог пројекта испоручен дио опреме. Ријеч је о два мјерача протока воде, више вентила, 166 водомјера и апарату за варење. Вриједност опреме је 37.250 КМ.

У ЈКП “Врела Сељани” изузетно су задовољни испорученом опремом, наглашавајући да свако ново улагање у водоводну мрежу доноси и нова побољшања у водоснабдијевању.

Пројекат “Унапређење управљања водоснабдијевањем у урбаним и руралним дијеловима општина Колашин и Рогатица” финансира Европска унија у оквиру ИПА прекограничног програма БиХ-МНЕ. Спроводе га општине Рогатица и Колашин у периоду од 1. фебруара 2020. до 31. јула 2022. године. Укупна вриједност пројекта је нешто више од 577.000 евра, од чега је Европска унија обезбиједила око 487.000 евра бесповратних средстава.

Last modified: 11/05/2021

Comments are closed.