Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Opština Rogatica dodijelila stipendije svim studentima

20/04/2021

Opština Rogatica ove godine dodjeljuje stipendije svim studentima koji su se prijavili na konkurs za stipendiranje. To znači da će u narednih deset mjeseci stipendiju opštine Rogatica dobijati 152 studenta. Osim toga, sa pređašnjih 100 KM, mjesečni iznos stipendije povećan je na 120 KM.

– Korona virus je svima mnogo otežao godinu iza nas, pa smo željeli da bar na ovaj način, u skladu sa mogućnostima, olakšamo i studentima i njihovim roditeljima. Trudili smo se da zadržimo i neki kontinuitet u povećanju mjesečnog iznosa – rekao je načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Jagodić je dodao i to da fond za stipendije ove godine iznosi skoro 190.000 KM, a da je po njegovom dolasku na načelničku funkciju 2016. godine sa 86.000 povećan na 117.000 KM i da se taj trend nastavio sve do sada.

S obzirom na epidemiološku situaciju, nije organizovano tradicionalno okupljanje i potpisivanje ugovora sa svim studentima, nego konferencija za medije, na kojoj su tri studentkinje potpisale ugovore.

– Mislim da je izuzetno pohvalno što naša opština, iako mala, maksimalno nastoji da podrži svoje studente. Sigurno je da će opštinske stipendije u ovom iznosu i u ovolikom broju značiti mnogim porodicama u kojima ima studenata – izjavila je Tijana Razdoljac, student druge godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, na Odsjeku za građevinarstvo.

Ostali studenti, koji će biti korisnici stipendije, mogu od danas do petka da potpišu svoje ugovore u zgradi Opštine, kancelarija broj 18, u periodu od 11 do 15 časova. Potrebno je da prilože kopije svojih tekućih računa. Sve dodatne informacije mogu dobiti putem broja telefona 058/415-406, lokal 126.

Last modified: 20/04/2021

Comments are closed.