Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Општина Рогатица додијелила стипендије свим студентима

20/04/2021

Општина Рогатица ове године додјељује стипендије свим студентима који су се пријавили на конкурс за стипендирање. То значи да ће у наредних десет мјесеци стипендију општине Рогатица добијати 152 студента. Осим тога, са пређашњих 100 КМ, мјесечни износ стипендије повећан је на 120 КМ.

– Корона вирус је свима много отежао годину иза нас, па смо жељели да бар на овај начин, у складу са могућностима, олакшамо и студентима и њиховим родитељима. Трудили смо се да задржимо и неки континуитет у повећању мјесечног износа – рекао је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

Јагодић је додао и то да фонд за стипендије ове године износи скоро 190.000 КМ, а да је по његовом доласку на начелничку функцију 2016. године са 86.000 повећан на 117.000 КМ и да се тај тренд наставио све до сада.

С обзиром на епидемиолошку ситуацију, није организовано традиционално окупљање и потписивање уговора са свим студентима, него конференција за медије, на којој су три студенткиње потписале уговоре.

– Мислим да је изузетно похвално што наша општина, иако мала, максимално настоји да подржи своје студенте. Сигурно је да ће општинске стипендије у овом износу и у оволиком броју значити многим породицама у којима има студената – изјавила је Тијана Раздољац, студент друге године Факултета техничких наука у Новом Саду, на Одсјеку за грађевинарство.

Остали студенти, који ће бити корисници стипендије, могу од данас до петка да потпишу своје уговоре у згради Општине, канцеларија број 18, у периоду од 11 до 15 часова. Потребно је да приложе копије својих текућих рачуна. Све додатне информације могу добити путем броја телефона 058/415-406, локал 126.

Last modified: 20/04/2021

Comments are closed.