Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Počinje izgradnja zgrade sa 15 stanova za izbjegla i raseljena lica

04/03/2021

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić sastao se danas sa predstavnicima Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske i predstavnicima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Na sastanku se govorilo o izgradnji višeporodičnog stambenog objekta – zgrade sa 15 stanova, vrijednosti preko milion KM. Izvođač radova danas je uveden u posao, a gradnja zgrade realizuje se u okviru Regionalnog stambenog programa, s ciljem smještaja stambeno nezbrinutih porodica iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica.

Opština je u ovom projektu obezbijedila zemljište, građevinsku dozvolu i neophodne infrastrukturne priključke. Jagodić je naglasio da je ovo veoma značajan korak za našu lokalnu zajednicu, jer će njim biti obezbijeđena trajna stambena rješenja za neke od najugroženijih kategorija stanovništva.

Nakon sastanka, predstavnici Republičkog sekretarijata i ministarstva zajedno sa rukovodstvom opštine, obišli su lokaciju predviđenu za izgradnju objekta u Ulici rogatičke brigade.

Osim izgradnje zgrade za izbjegla i raseljena lica, biće obnovljeno 30 kuća na području opštine Rogatica.

Last modified: 04/03/2021

Comments are closed.