Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Počela nastava u drugom polugodištu

21/01/2021

Nastava u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počela je danas, u skladu sa kalendarom za školsku godinu. Nastava je redovno počela i u rogatičkim školama.

U svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj obezbijeđeni su svi higijensko-epidemiološki uslovi, a cjelokupan nastavni proces biće organizovan prema utvrđenom Planu organizovanja rada u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima za vrijeme trajanja pandemije virusa korona.

Plan organizovanja rada u školama u potpunosti je usklađen sa preporukama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, te Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kao i sam način djelovanja i procedure u slučajevima eventualne pojave simptoma “kovid 19” kod učenika ili nastavnika tokom boravka u školi.

Direktor Srednjoškolskog centra “27. januar” Žaklina Lelek informisala je danas načelnika opštine Rogatica Milorada Jagodića da je u ovoj ustanovi nastavni proces započet bez smetnji.

Jagodić je podsjetio na važnost angažovanja cjelokupne društvene zajednice i svih institucija u zajedničkoj borbi protiv virusa “kovid 19”. Ipak, on je naglasio da će Opština Rogatica, i pored toga, nastaviti i dalje da stvara što bolje uslove za rogatičke školarce.

Last modified: 21/01/2021

Comments are closed.