Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Potrebno poboljšanje kvaliteta snabdijevanja električnom energijom na boričkom platou

21/01/2021

Nestanak električne energije, kvarovi na mreži i nizak napon postali su svakodnevica za stanovnike sela koja se nalaze na boričkom platou. Novu godinu dočekali su u mraku, a bez struje su proveli i najradosniji hrišćanski praznik Božić.

Loš kvalitet snabdijevanja električnom energijom značajno se odražava i na aktivnosti koje su im izvor egzistencije. Domaćinstva koja se bave proizvodnjom mlijeka i posjeduju veći broj muznih grla, mužu moraju obavljati ručno, a velike količine sakupljenog mlijeka nerijetko propadnu, zbog nemogućnosti napajanja uređaja za skladištenje.

Osim toga, česte su situacije kada zimnicu i druge namirnice Boričani prenose u rashladne uređaje kod rodbine u Rogaticu, kako bi ih sačuvali.

Iz ovih razloga ugroženo je egzistiranje stanovništva na boričkom platou. Stanovništvo ove mjesne zajednice, na čelu sa njenim predsjednikom Darkom Nedićem, smatra kako je krajnje vrijeme da se preduzmu ozbiljniji koraci i omoguće uslovi dostojni 21. vijeka.

Podršku su potražili i kod načelnika opštine Rogatica Milorada Jagodića, koji je podržao njihova nastojanja. Jagodić je naglasio da je nedavno razgovarao sa direktorom ZP “Elektrodistribucija” a.d. Pale i da u skorije vrijeme očekuje određene aktivnosti i ulaganja u obnovu mreže boričkog platoa.

Rukovodstvo mjesne zajednice Borike će u narednim danima, uz podršku stanovništva, poslati molbu „Elektrodistribuciji“ da se konačno preduzmu određeni koraci u poboljšanju kvaliteta isporuke električne energije na tom prostoru.

Last modified: 21/01/2021

Comments are closed.