Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Pokrenuta inicijativa za proglašenje Parka prirode “Prača”

18/01/2021

Republički zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa dostavio je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju inicijativu za proglašenje zaštićenog područja Parka prirode “Prača” na području opštine Rogatica.

Shodno tome, Ministarstvo je na osnovu urađene stručne osnove, te analize svih dostupnih podataka i informacija od strane Zavoda, pripremilo Prijedlog odluke o proglašenju Parka prirode “Prača”.

U skladu sa članom 15. tačka 4. Zakona o zaštiti prirode (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 20/14), tokom izrade akata o zaštiti prirodnih vrijednosti obezbjeđuje se učešće javnosti, putem javnog uvida.

U šalter-sali Opštine Rogatica, svakog radnog dana od 7 do 15 časova, moguće je izvršiti uvid u Prijedlog odluke i priloženu dokumentaciju, te upisati svoje komentare u Knjigu primjedbi, mišljenja i sugestija. Javni uvid će trajati do prve dekade februara 2021. godine.

Prijedlog odluke i prateću dokumentaciju moguće je preuzeti i putem sljedeće veze: https://www.mediafire.com/folder/jb19qi6hmummk,164s1lhcjc5nz6y,nujrywhju62u8u8/shared

Last modified: 18/01/2021

Comments are closed.