Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Здравствени радници – хероји нашег времена

13/11/2020

Пандемија вируса “ковид 19“ наметнула је промјене понашања у свим сферама живота. Највећи притисак свакако је на здравственим установама, односно њиховим радницима, који поред даноноћне борбе против пандемије овог вируса пружају и редовне услуге здравствене заштите.

Дом здравља „Др Зоран Митровић“ био је спреман за пандемију одмах након првих наредби Републичког штаба за ванредне ситуације. Први случај заразе “ковидом 19“ у Рогатици забиљежен је три мјесеца након његове појаве у Републици Српској. Око 190 лица са подручја наше општине било је заражено вирусом од тада до данас, а међу њима било је и здравствених радника.

Директор Дома здравља др Синиша Миљешић каже да су и поред бројних отежавајућих околности успјели организовати свој рад на начин да свима буду пружене потребне услуге. Др Миљешић је исказао велику захвалност свим суграђанима на дисциплинованости и разумијевању, чиме им је борба против “ковида 19” олакшана.

Командант општинског Штаба за ванредне ситуације и начелник општине Рогатица Милорад Јагодић такође је исказао велику захвалност грађанима, али и свим здравственим радницима који подносе велики терет и брину о здрављу свих нас.

Јагодић је нагласио да ће подршка Општинске управе и других субјеката и даље бити усмјерена ка Дому здравља, како би ситуација са пандемијом пролазила без потешкоћа по здравствене раднике и грађане.

Last modified: 13/11/2020

Comments are closed.