Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Zdravstveni radnici – heroji našeg vremena

13/11/2020

Pandemija virusa “kovid 19“ nametnula je promjene ponašanja u svim sferama života. Najveći pritisak svakako je na zdravstvenim ustanovama, odnosno njihovim radnicima, koji pored danonoćne borbe protiv pandemije ovog virusa pružaju i redovne usluge zdravstvene zaštite.

Dom zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ bio je spreman za pandemiju odmah nakon prvih naredbi Republičkog štaba za vanredne situacije. Prvi slučaj zaraze “kovidom 19“ u Rogatici zabilježen je tri mjeseca nakon njegove pojave u Republici Srpskoj. Oko 190 lica sa područja naše opštine bilo je zaraženo virusom od tada do danas, a među njima bilo je i zdravstvenih radnika.

Direktor Doma zdravlja dr Siniša Milješić kaže da su i pored brojnih otežavajućih okolnosti uspjeli organizovati svoj rad na način da svima budu pružene potrebne usluge. Dr Milješić je iskazao veliku zahvalnost svim sugrađanima na disciplinovanosti i razumijevanju, čime im je borba protiv “kovida 19” olakšana.

Komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije i načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić takođe je iskazao veliku zahvalnost građanima, ali i svim zdravstvenim radnicima koji podnose veliki teret i brinu o zdravlju svih nas.

Jagodić je naglasio da će podrška Opštinske uprave i drugih subjekata i dalje biti usmjerena ka Domu zdravlja, kako bi situacija sa pandemijom prolazila bez poteškoća po zdravstvene radnike i građane.

Last modified: 13/11/2020

Comments are closed.