Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Начелник Јагодић посјетио стоту рођену бебу

12/11/2020

Наши суграђани Виктор и Александра Црногорац недавно су добили сина Ноу, који је стота рођена беба у овој години на подручју Рогатице. Тим поводом начелник општине Рогатица Милорад Јагодић посјетио је са сарадницама ову младу породицу.

– У односу на прошлу годину, ове године имамо далеко већи број новорођене дјеце. До данас је рођено сто петоро дјеце, а током цијеле прошле године шездесет троје. Зато смо одлучили да на овај симболичан начин обиљежимо рођење стоте бебе у овој години. Све то нас веома радује, то је за нас огромно богатство и показатељ да су млади људи на неки начин препознали могућност да планирају и овдје организују свој живот, да остану овдје и обогате овај град – изјавио је начелник Јагодић, који је Ноу даривао новчаним износом од 2.000 КМ.

Ноини родитељи кажу да су овакви и други видови подршке од стране Општинске управе значајни за младе. Кажу да планирају проширење породице у догледно вријеме, као и да остану да живе у Рогатици.

Први потез Јагодића по преузимању функције начелника општине у новембру 2016. године био је повећање издвајања за свако новорођенче са 300 на 500 КМ. Јагодић намјерава да овај износ ускоро повећа на 1.000 КМ.

Last modified: 12/11/2020

Comments are closed.