Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Načelnik Jagodić posjetio stotu rođenu bebu

12/11/2020

Naši sugrađani Viktor i Aleksandra Crnogorac nedavno su dobili sina Nou, koji je stota rođena beba u ovoj godini na području Rogatice. Tim povodom načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić posjetio je sa saradnicama ovu mladu porodicu.

– U odnosu na prošlu godinu, ove godine imamo daleko veći broj novorođene djece. Do danas je rođeno sto petoro djece, a tokom cijele prošle godine šezdeset troje. Zato smo odlučili da na ovaj simboličan način obilježimo rođenje stote bebe u ovoj godini. Sve to nas veoma raduje, to je za nas ogromno bogatstvo i pokazatelj da su mladi ljudi na neki način prepoznali mogućnost da planiraju i ovdje organizuju svoj život, da ostanu ovdje i obogate ovaj grad – izjavio je načelnik Jagodić, koji je Nou darivao novčanim iznosom od 2.000 KM.

Noini roditelji kažu da su ovakvi i drugi vidovi podrške od strane Opštinske uprave značajni za mlade. Kažu da planiraju proširenje porodice u dogledno vrijeme, kao i da ostanu da žive u Rogatici.

Prvi potez Jagodića po preuzimanju funkcije načelnika opštine u novembru 2016. godine bio je povećanje izdvajanja za svako novorođenče sa 300 na 500 KM. Jagodić namjerava da ovaj iznos uskoro poveća na 1.000 KM.

Last modified: 12/11/2020

Comments are closed.