Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Министар Петричевић у Рогатици

20/10/2020

Милорад Јагодић, начелник општине Рогатица, састао се данас са Вјекославом Петричевићем, министром привреде и предузетништва Републике Српске. Након састанка, Јагодић и Петричевић обишли су погоне предузећа “Рађен” д.о.о.

Начелник Јагодић је нагласио значај прерађивачких капацитета и захвалио министру Петричевићу на интересовању и подршци овом сектору. Он је изразио задовољство што је данашња посјета реализована управо у фирми „Рађен“, која се бави дрвно-прерађивачком дјелатношћу.

Према његовим ријечима, посебно је важно то што је Петричевић најавио нове подстицаје за извозно оријентисане прерађиваче.

– Оно што ми желимо јесте да охрабримо и финансијски помогнемо домаће прерађиваче да иду на већи степен финализације својих производа, јер је то шанса за веће запошљавање. Веома је битно да и Влада Републике Српске и ресорна министарства имају много разумијевања за ову врсту приче“ – рекао је Јагодић.

Министар Петричевић је истакао да је циљ његове данашње посјете Рогатици упознавање и рјешавање проблема у привредним друштвима ове локалне заједнице, што се нарочито односи на прерађивачке индустријске капацитете, који су у суштини носиоци привредног развоја сваке општине у Републици Српској.

– Желим да истакнем да је у сфери прерађивачке индустрије највећи постотак извозно оријентисаних компанија, као што је и рогатички ‘Рађен’, који смо данас посјетили“ – рекао је Петричевић.

Према његовим ријечима, у току су исплате на име повећања плате, односно другог обрачунског периода који је већ истекао. У току је и обрада захтјева привредника и већ су одређена рјешења креирана, а Министарство је приступило исплати одређених финансијских средстава.

Он је позвао све оне привреднике који су пропустили ову прилику да се пријаве за наредни обрачунски период, тим прије, јер је ресорно министарство обезбиједило пет милиона КМ у те намјене, односно за оне послодавце који су повисили плате својим радницима.

Осим тога, Петричевић је позвао привреднике у Републици Српској да се пријаве на јавни позив за додјелу средстава оним субјектима из прерађивачке индустрије који су извршили набавку нове опреме или технологије у овој години.

– Овај јавни позив трајаће 15 дана и сви они који испуњавају прописане услове оствариће одређена права, односно средства“ – нагласио је Петричевић.

Милорад Јагодић, начелник општине Рогатица, састао се данас са Вјекославом Петричевићем, министром привреде и…

Posted by Milorad Jagodić – načelnik opštine Rogatica on Utorak, 20. Oktobar 2020.

Last modified: 20/10/2020

Comments are closed.