Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Posao za 155 lica

13/10/2020

U Rogatici su danas potpisani ugovori između Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i 31 poslodavca o zapošljavanju 155 nezaposlenih lica, za šta je izdvojeno 740.000 KM. Riječ je o 13 odsto od ukupnog broja nezaposlenih evidentiranih na području naše opštine.

Direktor Zavoda Miroslav Vujičić rekao je novinarima da je nađen zajednički interes sa ovdašnjim poslodavcima i privrednicima, jer je Zavodu cilj da bude smanjen broj nezaposlenih, a poslodavcima da dođu do kvalitetne radne snage.

Vujičić je napomenuo da je virus korona uticao na poslovanje rogatičkih privrednih subjekata i da se zajednički smoglo snage da budu obezbijeđena sredstva za smanjenje nezaposlenosti. Prema njegovim riječima, za posljednje tri godine izdvojeno je oko dva miliona KM i zaposleno oko 440 lica na području opštine Rogatica putem različitih programa Zavoda.

Vujičić je najavio da će se u saradnji sa Vladom Republike Srpske raditi na zapošljavanju demobilisanih boraca, te pozvao poslodavce da isprate ovaj projekat.

– Moram iskazati veliko zadovoljstvo kada je u pitanju saradnja sa Zavodom za zapošljavanje i gospodinom Vujičićem. Iako smo mala opština, uvijek smo imali njihovo bezrezervno razumijevanje i podršku – izjavio je načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

– Uz veliku podršku koju sam imao u proteklom periodu od Zavoda i lokalnih zajednica, u svakom momentu sam znao da nećemo biti ostavljeni na cjedilu. To nam je bio dodatni motiv da u vrijeme korone preuzimamo i dodatne poslove. Zahvaljujući toj podršci mi smo sada u mirnim vodama – izjavio je Radovan Đerić, vlasnik preduzeća “Power”, koje je u odnosu na prošlu godinu broj radnika sa 184 povećalo na 289.

Last modified: 13/10/2020

Comments are closed.