Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Посао за 155 лица

13/10/2020

У Рогатици су данас потписани уговори између Завода за запошљавање Републике Српске и 31 послодавца о запошљавању 155 незапослених лица, за шта је издвојено 740.000 КМ. Ријеч је о 13 одсто од укупног броја незапослених евидентираних на подручју наше општине.

Директор Завода Мирослав Вујичић рекао је новинарима да је нађен заједнички интерес са овдашњим послодавцима и привредницима, јер је Заводу циљ да буде смањен број незапослених, а послодавцима да дођу до квалитетне радне снаге.

Вујичић је напоменуо да је вирус корона утицао на пословање рогатичких привредних субјеката и да се заједнички смогло снаге да буду обезбијеђена средства за смањење незапослености. Према његовим ријечима, за посљедње три године издвојено је око два милиона КМ и запослено око 440 лица на подручју општине Рогатица путем различитих програма Завода.

Вујичић је најавио да ће се у сарадњи са Владом Републике Српске радити на запошљавању демобилисaних бораца, те позвао послодавце да испрате овај пројекат.

– Морам исказати велико задовољство када је у питању сарадња са Заводом за запошљавање и господином Вујичићем. Иако смо мала општина, увијек смо имали њихово безрезервно разумијевање и подршку – изјавио је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

– Уз велику подршку коју сам имао у протеклом периоду од Завода и локалних заједница, у сваком моменту сам знао да нећемо бити остављени на цједилу. То нам је био додатни мотив да у вријеме короне преузимамо и додатне послове. Захваљујући тој подршци ми смо сада у мирним водама – изјавио је Радован Ђерић, власник предузећа “Power”, које је у односу на прошлу годину број радника са 184 повећало на 289.

Last modified: 13/10/2020

Comments are closed.