Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Легендарни Плане са својим “југом” трећи у шампионатима Републике Српске и БиХ

09/10/2020

Старији Рогатичани памте времена прије ратних дешавања када је Рогатица имала своје бројне представнике у ауто и мото тркама. Након завршетка рата једини који се одважио да опстане у аутомобилистичким такмичењима је Мирослав Планинчић, суграђанима познат као Плане.

За воланом “југа”, у веома конкурентној класи “1.400 кубика”, већ деценијама се успјешно бори са далеко јачим аутомобилима, попут скупоцјених “хонди” и “мицубишија”. Ова година за њега је била веома успјешна, будући да је у шампионатима Републике Српске и БиХ у укупном поретку завршио на 3. мјесту.

– Ове године сам учествовао на тркама у Власеници, Лопарама и Бањалуци. Стазу у Власеници возим преко двадесет година и одлично је познајем, а стаза у Бањалуци била је изузетно тешка – изјавио је Планинчић.

Планинчић наглашава да је у Рогатици и регији једино он активан у такмичењима. Он додаје да то и не чуди, будући да је то и скуп, али и опасан спорт. Планира да се такмичи и даље, али изражава наду да ће се појавити млади људи који ће наставити ову традицију.

На крају, Планинчић је захвалио свима који су му пружили несебичну подршку како би учествовао у такмичењима: начелник општине Рогатица Милорад Јагодић, ШГ “Сјемећ”, “Ранкос”, “МД кафа”, “МиБ”, “Росо пром”, “Кане”, “Перковић”, “Тристоп”, Иван Гојковић, Раде Цвијетић, Његош Крсмановић, Братислав и Мирослав Божић и Бранко Лелек.

Last modified: 09/10/2020

Comments are closed.