Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Legendarni Plane sa svojim “jugom” treći u šampionatima Republike Srpske i BiH

09/10/2020

Stariji Rogatičani pamte vremena prije ratnih dešavanja kada je Rogatica imala svoje brojne predstavnike u auto i moto trkama. Nakon završetka rata jedini koji se odvažio da opstane u automobilističkim takmičenjima je Miroslav Planinčić, sugrađanima poznat kao Plane.

Za volanom “juga”, u veoma konkurentnoj klasi “1.400 kubika”, već decenijama se uspješno bori sa daleko jačim automobilima, poput skupocjenih “hondi” i “micubišija”. Ova godina za njega je bila veoma uspješna, budući da je u šampionatima Republike Srpske i BiH u ukupnom poretku završio na 3. mjestu.

– Ove godine sam učestvovao na trkama u Vlasenici, Loparama i Banjaluci. Stazu u Vlasenici vozim preko dvadeset godina i odlično je poznajem, a staza u Banjaluci bila je izuzetno teška – izjavio je Planinčić.

Planinčić naglašava da je u Rogatici i regiji jedino on aktivan u takmičenjima. On dodaje da to i ne čudi, budući da je to i skup, ali i opasan sport. Planira da se takmiči i dalje, ali izražava nadu da će se pojaviti mladi ljudi koji će nastaviti ovu tradiciju.

Na kraju, Planinčić je zahvalio svima koji su mu pružili nesebičnu podršku kako bi učestvovao u takmičenjima: načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić, ŠG “Sjemeć”, “Rankos”, “MD kafa”, “MiB”, “Roso prom”, “Kane”, “Perković”, “Tristop”, Ivan Gojković, Rade Cvijetić, Njegoš Krsmanović, Bratislav i Miroslav Božić i Branko Lelek.

Last modified: 09/10/2020

Comments are closed.