Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Predrag Damjanović, direktor RPZ-a, u posjeti Rogatici

08/10/2020

Dr Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske, sastao se danas sa načelnikom opštine Rogatica Miloradom Jagodićem. Sastanku su prisustvovali i direktori osnovne i srednje škole.

Na sastanku je dogovoreno da obilježavanje Dana Republike Srpske osim u Banjaluci i Brčkom bude upriličeno i u Rogatici.

– Opština Rogatica i Republički pedagoški zavod će 11. januara biti domaćini i organizatori Dana Republike Srpske. Mi ćemo već narednih dana raspisati konkurs za najbolje literarne i likovne radove učenika svih osnovnih i srednjih škola. Ovdje ćemo imati izložbu učeničkih radova i podjelu nagrada. Ukoliko pandemija bude dozvolila razmišljamo da se organizuje jedna svečana akademija, u kojoj će učestvovati učenici osnovne i srednje škole – rekao je Damjanović, koji je danas darovao deset računara rogatičkim školarcima – sedam osnovnoj i tri srednjoj školi.

– Zahvalan sam direktoru Damjanoviću na posjeti i na darovima koje je uručio našim školarcima. Posebnu zahvalnost izražavam mu zbog toga što je baš Rogatica odabrana kao jedna od glavnih lokacija za obilježavanje Dana naše Republike. Gospodina Damjanovića sam informisao o tome šta smo sve uradili kako bismo poboljšali uslove za učenike u obje škole i šta planiramo u narednom periodu – izjavio je Jagodić.

Damjanović je nakon sastanka sa Jagodićem obišao Osnovnu školu “Sveti Sava” i Srednjoškolski centar “27. januar”, gdje je naglasio da je veoma zadovoljan načinom organizacije nastave u uslovima pandemije virusa korona.

Last modified: 08/10/2020

Comments are closed.