Званична интернет презентација Општинe Рогатица

Потписан споразум о сарадњи у реализацији “Акцелератор програма”

10/09/2020

Маринко Ђукић, директор Развојне агенције Републике Српске, данас је у Рогатици потписао споразуме о сарадњи у спровођењу пројекта “Акцелератор” са начелницима општина Рогатица, Вишеград, Рудо, Ново Горажде и Чајниче.

– То је пројекат који је прије свега намијењен за пружање подршке иновативним почетницима у послу. Могу да се пријаве сви почетници у послу, они чији посао није старији од 18 мјесеци, или они који немају регистрован посао. Сви који се пријаве имаће прилику да прођу кроз потребне обуке за покретање и унапређење властитог посла. Такође, имаће пружену бесплатну менторинг услугу од стране искусних ментора, како да унаприједе или да покрену свој посао, а поред тога, на крају свега кад то будемо оцјењивали, најбољи ће бити и новчано награђени. Ја бих искористио прилику да позовем све оне који су заинтересовани са подручја ових општина да се пријаве на овај пројекат. Јавни позив ће бити објављен у понедјељак и биће доступан на сајту наше Агенције – изјавио је Ђукић.

– Ова активност Развојне агенције завређује сваку пажњу. За похвалу је то што се посебно у малим и неразвијеним срединама људи подстичу да крену у неку властиту активност, неки бизнис. Све ово је добро замишљено и у наставку кроз овај позив који ће услиједити анимираћемо наше људе да учествују. Да оно што размишљају искажу, ставе на папир и да се кандидују за учешће у овом пројекту – изјавио је начелник општине Рогатица Милорад Јагодић.

Развојна агенција Републике Српске у оквиру својих редовних активности проводи “Акцелератор програм” који је намијењен иновативним почетницима у пословању. Ријеч је о интезивном едукативно-савјетодавном програму који траје око два и по мјесеца и током којег иновативни почетници у послу имају прилику да добију знања и савјете потребне за реализацију својих пословних идеја.

Поред обука из различитих области учесници програма добијају и сву потребну савјетодавну подршку која се односи на регистрацију посла, израду маркетинг плана и бизнис плана.

Након провођења “Акцелератор програма” бирају се учесници са најбољим пословним идејама, који се новчано награђују из фонда формираног од стране партнерских организација или институција.

Од 2018. године проведена су три “Акцелератор програма” у Бањалуци, Приједору и Билећи.

Last modified: 10/09/2020

Comments are closed.