Zvanična internet prezentacija Opštine Rogatica

Potpisan sporazum o saradnji u realizaciji “Akcelerator programa”

10/09/2020

Marinko Đukić, direktor Razvojne agencije Republike Srpske, danas je u Rogatici potpisao sporazume o saradnji u sprovođenju projekta “Akcelerator” sa načelnicima opština Rogatica, Višegrad, Rudo, Novo Goražde i Čajniče.

– To je projekat koji je prije svega namijenjen za pružanje podrške inovativnim početnicima u poslu. Mogu da se prijave svi početnici u poslu, oni čiji posao nije stariji od 18 mjeseci, ili oni koji nemaju registrovan posao. Svi koji se prijave imaće priliku da prođu kroz potrebne obuke za pokretanje i unapređenje vlastitog posla. Takođe, imaće pruženu besplatnu mentoring uslugu od strane iskusnih mentora, kako da unaprijede ili da pokrenu svoj posao, a pored toga, na kraju svega kad to budemo ocjenjivali, najbolji će biti i novčano nagrađeni. Ja bih iskoristio priliku da pozovem sve one koji su zainteresovani sa područja ovih opština da se prijave na ovaj projekat. Javni poziv će biti objavljen u ponedjeljak i biće dostupan na sajtu naše Agencije – izjavio je Đukić.

– Ova aktivnost Razvojne agencije zavređuje svaku pažnju. Za pohvalu je to što se posebno u malim i nerazvijenim sredinama ljudi podstiču da krenu u neku vlastitu aktivnost, neki biznis. Sve ovo je dobro zamišljeno i u nastavku kroz ovaj poziv koji će uslijediti animiraćemo naše ljude da učestvuju. Da ono što razmišljaju iskažu, stave na papir i da se kandiduju za učešće u ovom projektu – izjavio je načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Razvojna agencija Republike Srpske u okviru svojih redovnih aktivnosti provodi “Akcelerator program” koji je namijenjen inovativnim početnicima u poslovanju. Riječ je o intezivnom edukativno-savjetodavnom programu koji traje oko dva i po mjeseca i tokom kojeg inovativni početnici u poslu imaju priliku da dobiju znanja i savjete potrebne za realizaciju svojih poslovnih ideja.

Pored obuka iz različitih oblasti učesnici programa dobijaju i svu potrebnu savjetodavnu podršku koja se odnosi na registraciju posla, izradu marketing plana i biznis plana.

Nakon provođenja “Akcelerator programa” biraju se učesnici sa najboljim poslovnim idejama, koji se novčano nagrađuju iz fonda formiranog od strane partnerskih organizacija ili institucija.

Od 2018. godine provedena su tri “Akcelerator programa” u Banjaluci, Prijedoru i Bileći.

Last modified: 10/09/2020

Comments are closed.